Čerpadlo Flexcore

Flexcore je produktová inovace v pravém smyslu slova.

Toto čerpadlo vystupuje z řady zejména díky snadno vyměnitelné vnitřní sestavě rotorů s pouzdrem (dále cartridge), která zaručuje jeho trvalý špičkový výkon. Moderní design spojený s jedinečnou funkčností, poskytuje flexibilitu při instalaci čerpadla, kterou jiné výrobky nenabízí.

Čerpadlo Flexcore je vyrobeno pro náročné aplikace v energetickém, strojírenské, ropném, chemické, ale i námořním průmyslu, ve kterých potvrzuje vynikající výkonové parametry a nabízí maximální provozní spolehlivost.

  • Průtok: 7 – 564 l/min
  • Diferenční tlak: 1 – 40 bar
  • Viskozity: 1,1 – 2500 mm²/s


Výrazné prodloužení životnosti

Díky unikátnímu, patentovanému Leistritz balančnímu systému a speciálně tvrzené sestavě šroubovic jsou čerpadla Flexcore prakticky bez opotřebení.

Tří šroubová technologie

Šroubová čerpadla Flexcore s nízkou pulzací nastavují standard: Diferenční tlaky až 40 bar, viskozity až 2 500 mm2 / s, sací tlak až 8 barů v nepřetržitém provozu.

Opětovné uvedení do provozu bez časových prodlev

Předem sestavená, certifikovaná a snadno vyměnitelná cartridge snižuje dobu odstávky/servisu až o 80%.

Bez nutnosti využití speciálních nástrojů

Chcete-li vyměnit cartridge čerpadla, stačí odstranit 4 šrouby. Snadno vyměnitelné cartridge technologie, umožňuje výměnu za méně než 5 minut, bez použití speciálních nástrojů a odborných znalostí.

Standardizovaný instalační prostor

Pro standardní DIN mechanické ucpávky, vystavené pouze sacímu tlaku.

Snadno přístupné připojovací body

Pro těsnící olejové systémy a proplach.

Nejvyšší provozní spolehlivost

Díky externímu ložisku bez kontaktu s čerpaným médiem.

Flexcore – první čerpadlo, které je adaptabilní požadavkům instalace

flexibar3

Řada čerpadel Flexcore je dalším evolučním stupněm v čerpadlářském odvětví. Díky jedinečné modularitě vnějšího pláště a patentované cartridgi se snadno přizpůsobí jakýmkoliv požadavkům na instalaci a standardům na připojení. Čerpadla Flexcore také poskytují větší průtokové množství při menší zástavbové velikosti. Jsou mimořádně robustní, prakticky bez opotřebení a mimořádně snadná na údržbu.

flexore4

Dostupné litinovém a ocelovém provedení

Čerpadla Flexcore jsou dostupná s ocelovým (SC) a litinovým (CC) tělesem, v 6ti různých velikostech pro průtoky 7 - 564 l/min.

Maximální flexibilita při instalaci díky 4 x 90° otočnému, dělenému tělesu čerpadla. Perfektní pro širokou škálu aplikací s možností až 20ti různými kombinacemi směru toku čerpaného média a 6ti kategoriemi pro požadovaný průtok.

Vynikající výkonová data nabízejí provozní spolehlivost v extrémně široké škále aplikací. Například během provozu při diferenčním tlaku až 40 bar, nebo diferenčnímu tlaku 10 bar při viskozitě média pouze 1,1 mm²/s.

Pomocí „Smart Pump Sensor“ mohou být čerpadla Flexcore monitorována a získaná data kdykoli vyhodnocena. Tento způsob monitoringu může sloužit např. pro plánování údržby na základě provozních hodin, včasné detekce případných chyb, poruch a také k analýze jejich příčin. Unikátní modulární design čerpadla umožňuje jejich dodávku ze skladu ve velmi krátké době.

Flexcore SC (ocelové těleso)

FlexCoreSC

Jedno standardní multifunkční těleso čerpadla Flexcore, nahrazuje všechny standardní typy těles. Nabízí širokou škálu úrovní tlaku, směrů prodění čerpané kapaliny a připojovacích standardů. Snadno se přizpůsobuje požadavkům na instalaci. Sací a výtlačný část pláště je otočná po 90°, sání je také možnost instalovat axiálně (např. pro vertikální instalace v za použití integrované uchycovací desky). Díky tomu čerpadlo FLEXCORE dokážeš nahradit všechna běžná šroubová čerpadla a to i ve stávajících systémech a to i díky možnostem DIN, ASME nebo SAE přírubám.

Splňuje i požadavky na nejvyšší standardy a specifikace:

  • API 614/676 3rd edition (dle leistritz seznamu odchylek API)
  • Schválení pro třídy lodí DNV/GL a BV (další dostupné možnosti)
  • ATEX certifikace

Flexcore CC (litinové těleso)

FlexCoreCC

Jedno standardní multifunkční těleso čerpadla Flexcore, nahrazuje všechny standardní typy těles. Nabízí širokou škálu úrovní tlaku, směrů prodění čerpané kapaliny a připojovacích standardů. Snadno se přizpůsobuje požadavkům na instalaci. Sací a výtlačný část pláště je otočná po 90°, sání je také možnost instalovat axiálně (např. pro vertikální instalace v za použití integrované uchycovací desky). Díky tomu čerpadlo Flexcore dokáže nahradit všechna běžná šroubová čerpadla a to i ve stávajících systémech a to i díky možnostem DIN, ASME nebo SAE přírubám. Spolehlivá ochrana čerpadla díky integrovanému (nastavitelnému) bezpečnostnímu ventilu ve standardu.

Standardizovaný design zjednodušuje konstrukci a instalaci:

  • Schválení pro třídy lodí DNV/GL a BV (další dostupné možnosti)
  • ATEX certifikace

Katalog

Sdílejte:

Odběr novinek

Získejte informace o připravovaných veletrzích, školeních, novinkách, speciálních cenových nabídkách a různých zajímavých akcích..