Radary Inxpect nabízejí dokonalou rovnováhu mezi bezpečností a produktivitou ve vysoce automatizované výrobní lince

Inovativní bezpečnostní radarový systém od společnosti Inxpect se používá v hlavním závodě BMW Group v Mnichově

Na konci loňského roku byla v závodě BMW Group v Mnichově uvedena do provozu nová svařovací linka vybavená novým bezpečnostním radarovým systémem Inxpect.

Senzory Inxpect používají patentovanou technologii založenou na principu radaru k bezpečné detekci osob a řídí provoz strojních zařízení tak, aby se pohybovala pouze tehdy, když jsou pracovníci mimo jejich pracovní oblast. Tímto způsobem je zaručena bezpečnost pracovníků.

Bezpečnostní radar Inxpect řady 200 používaný závodem BMW Group v Mnichově je prvním radarovým senzorem na světě, který má certifikaci SIL2/Pld/Cat3. Umožňuje průmyslovým robotům bezpečně vnímat přítomnost lidí v jejich pracovních oblastech tím, že detekuje i ty nejmenší pohyby způsobené dýcháním. Tato jedinečná vlastnost radarových senzorů Inxpect pomáhá předcházet úrazům zaměstnanců. Rychlá doba odezvy senzorů zároveň umožňuje obnovit plnou provozní rychlost, jakmile se pracovní plocha uvolní. Výsledkem je inteligentní výrobní linka, která pracuje na plný výkon a zároveň umožňuje přítomnost operátorů v plné bezpečnosti.

Inxpect_BMW_PR_-_img_2 (1) Detailní použité aplikace. Dokud pracovník zůstává v oblasti, chytré senzory Inxpect ho detekují a zabraňují neúmyslnému restartu. Díky prostorovému pokrytí udržují 3D radary Inxpect pracovníka vždy v bezpečí, bez ohledu na to, zda stojí, klečí nebo je v jakékoli jiné poloze.

„Splnění komplexních požadavků na nový svařovací systém závodu BMW Group v Mnichově bylo velkou výzvou, kterou jsme rádi přijali,“ vysvětluje Luca Salgarelli, generální ředitel společnosti Inxpect. „Já a celý tým Inxpect bychom rádi poděkovali hlavnímu závodu BMW Group za přijetí naší technologie: je nám ctí být součástí tak inovativního výrobního řešení.“

Společnost Inxpect S.p.A.

Společnost Inxpect SpA, založená na konci roku 2015, je společnost, která navrhuje a vyrábí chytré radarové senzory. Společnost vyvinula první – a doposud jediný – radarový systém na světě certifikovaný pro aplikace v průmyslové bezpečnosti. Senzory Inxpect jsou schopny s certifikovanou bezpečností detekovat přítomnost operátorů v pracovních oblastech jakéhokoli stroje nebo průmyslového robota, což výrazně zvyšuje jak bezpečnost operátorů, tak produktivitu strojů. Systém nyní nabízejí na trh desítky distributorů a specializovaných integrátorů po celém světě působících v oblasti automatizace a průmyslové bezpečnosti. Společnost v současné době zaměstnává přibližně 60 lidí (z toho 18 s titulem PhD), má sídlo, výzkum a vývoj a výrobu v Itálii (Brescia a Florencie) a v roce 2020 měla obrat 2,1 milionu eur.

V České republice společnost Inxpect zastupuje, její výrobky dodává, aplikační a technickou podporu poskytuje společnost Schmachtl CZ spol. s r. o.

Schmachtl CZ je výhradním zástupcem světových výrobců v oblasti elektrotechniky, elektroniky a strojírenství na českém trhu. Své partnery k obchodní spolupráci vybírá velmi pečlivě, mezi stěžejní kritéria patří spolehlivost, vysoká úroveň kvality, servis a dostupnost náhradních dílů pro danou oblast. Partnerské firmy, které dodávají své výrobky prostřednictvím společnosti Schmachtl jsou uznávanými výrobci komponentů a zařízení pro užití ve všech průmyslových oblastech. Partnerský vztah k zákazníkům, neustálá inovace, nejvyšší kvalita, rychlé dodávky a nejlepší poměr mezi cenou a výkonem pro Schmachtl představuje závazek do budoucnosti a cestu jak plnit a poznávat požadavky a přání svých zákazníků.

Sdílejte:

Odběr novinek

Získejte informace o připravovaných veletrzích, školeních, novinkách, speciálních cenových nabídkách a různých zajímavých akcích..