Stacionární čtečky 1D čárových kódů

Ve výrobě a logistice se identifikace zboží a materiálů prostřednictvím univerzálních 1D kódů využívá v řízení řady procesů. Oblasti použití našich čteček jsou tak velmi různorodé – od miniaturních skenerů po kompaktní skenery a čtečky čárových kódů s velkou vzdáleností čtení pro průmyslové aplikace. Doplňují je modulární systémy uzpůsobené pro intralogistiku nebo skenery pro konkrétní odvětví, například laboratorní automatizaci. Podle individuálních požadavků lze pak zajistit rychlost skenování až do 1000 skenů za sekundu, malé montážní rozměry, robustní pouzdra nebo integrované vyhřívání pro použití na místech s nízkou teplotou.

Miniaturní skener

  • Čtecí pole optimalizovná pro použití v průmyslu a laboratořích
  • Malé provedení a nízká hmotnost
  • Zařízení s extra širokým čtecím polem na krátkou vzdálenost
  • Zařízení s velmi vysokým stupněm krytí

Kompaktní skener

  • Čtecí pole optimalizovaná pro intralogistiku
  • Vysoká flexibilita a univerzální použití
  • Zařízení pro velké provozní dosahy a kódy s malou šířkou modulů
  • Integrované možnosti připojení k různým průmyslovým sběrnicím
  • Konfigurace a uvedení do provozu přímo prostřednictvím PLC

Velká vzdálenost čtení

  • Velké dosahy čtení a šířky čtecího pole pro intralogistiku
  • Optimalizováno pro moduly malé šířky
  • Vysoká kapacita objektů za hodinu
  • Integrované možnosti připojení k různým průmyslovým sběrnicím
  • Konfigurace a uvedení do provozu přímo prostřednictvím PLC

Speciální aplikace a řešení

  • Předmontované systémy Plug and Play s technologií CRT pro intralogistiku
  • Rozšířené modulární systémy až do 32 zařízení
  • Čtečky čárových kódů pro laboratorní automatizaci

Know-how

Jaké jsou výhody vysoké funkční rezervy u čteček čárových kódů? V jakých případech se tato rezerva uplatňuje?

Odpovědi vám dá náš expert na intralogistiku v tomto krátkém videu.



Jednoduchá identifikace naváděných kontejnerů a nosičů

Sven-Phillip-Abraham_700x500px

Sven-Phillip Abraham

Výrobní manažer pro identifikační systémy ve společnosti Leuze

Rozhovor

Společnost Leuze jako expert na poli identifikace zahájila výrobu čteček čárových kódů v 90. letech 20. století. Její produktové portfolio tak už několik desetiletí prochází neustálým vývojem. Čtečky čárových kódů splňují řadu požadavků z oblasti intralogistiky, takže jsou vhodné pro širokou škálu aplikací. Nová stacionární čtečka čárových kódů BCL 200i představuje další přírůstek do našeho portfolia produktů řady BCL. Podporuje identifikaci naváděných kontejnerů a nosičů a skvěle se hodí do omezených montážních prostor na dopravníkových linkách.

Kde jsou 1D kódy dostačujícím řešením?

1D čárové kódy se obvykle používají v aplikacích s obsahem dat čítajícím cca 10 až 20 znaků a také tam, kde je dostatek místa na štítek, například na přepravním kontejneru.

Jaké mají výhody v porovnání s 2D kódy?

V minulosti souvisely hlavní výhody 1D čárových kódů s technologií tisku. V současné době už jsou v tomto ohledu oba typy kódů srovnatelné. 1D kódy jsou kompatibilní s většinou čteček dostupných na trhu.

Na co se v souvislosti s detekcí zaměřit?

Při konfiguraci a návrhu řešení čárových kódů pro detekci pomocí čteček 1D kódů musíme mít na paměti několik hlavních bodů. Je to například správná vzdálenost nebo vyrovnání kódu ve vertikálním nebo horizontálním směru. Zásadní vliv na výběr správné čtečky má také šířka modulu, tj. nejmenší šířka černých čar. Obecně řečeno, velikost čárového kódu musí odpovídat garantovanému čtecímu poli čtečky.

Jaké čtečky 1D kódů společnost Leuze nabízí?

Společnost Leuze nabízí široký sortiment čteček včetně produktů pro balicí průmysl a intralogistiku. Podle aplikace zde najdou uplatnění produkty řad BCL 92, BCL 200i/300i, BCL 500i/600i a BCL 900i.

Jaký je mezi nimi rozdíl?

Čtečky jsou optimalizovány pro použití v různých aplikacích. Například čtečky BCL 92 najdou uplatnění ve štítkovací oblasti, čtečky BCL 200i/300i jsou vhodné pro zajišťování řady úkolů v dopravníkových systémech pro kontejnery a nosiče a čtečky BCL 500i/600i/900i se hodí k identifikaci palet a krabic.

Sdílejte:

Odběr novinek

Získejte informace o připravovaných veletrzích, školeních, novinkách, speciálních cenových nabídkách a různých zajímavých akcích..